Reviews Makelaardij van de laar

Amber van de Laar

10 maart 2021

Thuiswerken het nieuwe normaal?

Thuiswerken, voor de een werkt het super. Voor de ander is het niet weggelegd. Misschien ben jij iemand die zich gelukkig prijst met een fantastisch ingericht ‘thuiskantoor’ op zolder waar je in alle rust bergen werk verzet. Een ander is wellicht veroordeeld tot werken aan de eettafel, zich ondertussen ergerend aan een puber die volledig vergroeid is met zijn telefoon en verveeld op de bank hangt.

Sinds Corona om de hoek is komen kijken, is 5 dagen in de week op kantoor werken niet meer de norm. Hierdoor krijgen mensen ook verschillende behoeftes. Je hoort verschillende verhalen van mensen die het juist heerlijk vinden om thuis te werken. Zij hebben vaak een prettige werkplek thuis en kunnen een duidelijke verdeling tussen ‘werkmodus’ en ‘privémodus’ maken.  Ook hoor je andere verhalen van mensen die het juist verschrikkelijk vinden en blij zijn als ze weer terug mogen naar kantoor. Zij missen de vertrouwde gezichten van collega’s en verlangen hevig naar de rust en het comfort van de werkplek op kantoor.

Ook op die manier heeft Covid-19 (en vooral ook de maatregelen die worden getroffen ter bestrijding van het virus) zijn weerslag op de woningmarkt. De vraag naar woningen met een goede werkkamer of een aangebouwde garage die als werkkamer kan gaan dienen is gegroeid. Ook zijn we door de strenge Lockdown steeds meer belang gaan hechten aan een lekkere tuin of ruim balkon!

Door het vele thuiswerken zijn we niet alleen fysiek minder bij elkaar. Ook is er het gemis van de koffieautomaatpraatjes, het schouderklopje of flauwe grap van een collega, de lunchwandelingen met de mensen waar je vertrouwd mee bent, of zomaar een kort praatje op de gang over de gezondheid van je ouders of het enorme gezellige weekend dat je hebt gehad. Werk blijkt een groter sociaal gebeuren dan we in eerste instantie misschien zouden denken.

Hoe zit het met jouw thuiswerkplek? Is die toe aan een upgrade? Of kijk je ook gewoon uit naar het tijdperk na Covid-19?

Wellicht ook
interessant voor jou?

BlogOok interessantTop 3
22 februari 2024

In welk seizoen kun je het beste je woning verkopen?

JTVCYXV0ZXVyJTVEJTNDZGl2JTIwY2xhc3MlM0QlMjJzaGFyZS1ibG9nLWl0ZW0lMjIlM0UlMEElM0NwJTIwY2xhc3MlM0QlMjJzaGFyZS1sYWJlbCUyMiUzRURlZWwlMjBhcnRpa2VsJTNBJTNDJTJGcCUzRSUwQSUzQ2RpdiUyMGNsYXNzJTNEJTIyc2hhcmUtaWNvbnMlMjIlM0UlMEElMjAlMjAlMjAlNUJzc2JhLWJ1dHRvbnMlNUQlMEElM0MlMkZkaXYlM0UlMEElM0MlMkZkaXYlM0U=Lente: Voordelen: Bloeiende natuur en meer daglicht kunnen je woning aantrekkelijker maken. Woningzoekers zijn vaak actiever tijdens de lente, waardoor de kans op een snelle verkoop toeneemt. Tuinen en buitenruimtes…
Ook interessant
10 maart 2021

Hoe zit het met jouw thuiswerkplek?

JTVCYXV0ZXVyJTVEJTNDZGl2JTIwY2xhc3MlM0QlMjJzaGFyZS1ibG9nLWl0ZW0lMjIlM0UlMEElM0NwJTIwY2xhc3MlM0QlMjJzaGFyZS1sYWJlbCUyMiUzRURlZWwlMjBhcnRpa2VsJTNBJTNDJTJGcCUzRSUwQSUzQ2RpdiUyMGNsYXNzJTNEJTIyc2hhcmUtaWNvbnMlMjIlM0UlMEElMjAlMjAlMjAlNUJzc2JhLWJ1dHRvbnMlNUQlMEElM0MlMkZkaXYlM0UlMEElM0MlMkZkaXYlM0U=Sinds Corona om de hoek is komen kijken, is 5 dagen in de week op kantoor werken niet meer de norm. Hierdoor krijgen mensen ook verschillende behoeftes. Je hoort verschillende…
BlogOok interessant
20 juli 2021

Tips ter voorbereiding op de woningfotograaf

JTVCYXV0ZXVyJTVEJTNDZGl2JTIwY2xhc3MlM0QlMjJzaGFyZS1ibG9nLWl0ZW0lMjIlM0UlMEElM0NwJTIwY2xhc3MlM0QlMjJzaGFyZS1sYWJlbCUyMiUzRURlZWwlMjBhcnRpa2VsJTNBJTNDJTJGcCUzRSUwQSUzQ2RpdiUyMGNsYXNzJTNEJTIyc2hhcmUtaWNvbnMlMjIlM0UlMEElMjAlMjAlMjAlNUJzc2JhLWJ1dHRvbnMlNUQlMEElM0MlMkZkaXYlM0UlMEElM0MlMkZkaXYlM0U=De hal is vaak de eerste ruimte die je tegen komt als je bij een huis binnen stapt. Je kan er hier voor zorgen dat alle schoenen en jassen opgeruimd…