Reviews Makelaardij van de laar

Amber van de Laar

4 juli 2023

Zorgeloos op vakantie: Wat te doen met je woning tijdens je afwezigheid?

Met de zomer voor de deur en de vakantie in zicht, is het tijd om plannen te maken voor die welverdiende periode van ontspanning. Terwijl je je verheugt op zonnige dagen en nieuwe avonturen, is het ook belangrijk om na te denken over wat te doen met je woning tijdens je afwezigheid. Je wilt immers met een gerust hart van je vakantie genieten, wetende dat je woning goed verzorgd en veilig is.

Vraag een betrouwbare persoon om op je woning te letten

Een van de beste manieren om gemoedsrust te hebben tijdens je vakantie, is door iemand te vragen op je woning te letten. Dit kan een familielid, vriend of buurman zijn. Deze persoon kan regelmatig je woning controleren, de post verzamelen, planten water geven en een oogje in het zeil houden om eventuele problemen snel op te merken.

Beveilig je woning

Zorg ervoor dat je woning goed beveiligd is voordat je vertrekt. Controleer of alle ramen en deuren goed gesloten en vergrendeld zijn. Overweeg om een beveiligingssysteem te installeren of timers in te stellen voor de verlichting, zodat het lijkt alsof er altijd iemand thuis is. Dit kan potentiële inbrekers afschrikken.

Schakel belangrijke diensten uit of stel ze in

Om energie te besparen en ongelukken te voorkomen, schakel je onnodige apparaten uit voordat je vertrekt. Trek stekkers uit stopcontacten en schakel de hoofdschakelaar van elektronica uit. Stel ook de thermostaat in op een energiebesparende stand om onnodig stroomverbruik te voorkomen.

Laat je tuin verzorgd achter

Een goed onderhouden tuin geeft de indruk dat er iemand thuis is. Zorg ervoor dat het gras gemaaid is, de planten bewaterd worden en eventuele onkruid verwijderd is voordat je vertrekt. Je kunt ook overwegen om een tuinman in te schakelen om tijdens je afwezigheid voor je tuin te zorgen.

Vermijd sociale media-oversharing

Hoewel het verleidelijk kan zijn om je vakantie-avonturen direct te delen op sociale media, is het verstandig om terughoudend te zijn met het delen van informatie over je afwezigheid. Het openbaar maken van je vakantieplannen kan potentiële inbrekers op ideeën brengen. Wacht tot je terug bent om je foto’s en verhalen te delen.

Schakel een professionele huizenoppas in

Als je extra gemoedsrust wilt, kun je overwegen om een professionele huizenoppas in te schakelen. Deze professionals zorgen niet alleen voor je woning, maar kunnen ook andere taken uitvoeren, zoals het verzorgen van huisdieren of het ontvangen van post.

Vragen over dit onderwerp? Whatsapp met ons op 0413-472118

Wellicht ook
interessant voor jou?

Ook interessant
10 maart 2021

Hoe zit het met jouw thuiswerkplek?

JTVCYXV0ZXVyJTVEJTNDZGl2JTIwY2xhc3MlM0QlMjJzaGFyZS1ibG9nLWl0ZW0lMjIlM0UlMEElM0NwJTIwY2xhc3MlM0QlMjJzaGFyZS1sYWJlbCUyMiUzRURlZWwlMjBhcnRpa2VsJTNBJTNDJTJGcCUzRSUwQSUzQ2RpdiUyMGNsYXNzJTNEJTIyc2hhcmUtaWNvbnMlMjIlM0UlMEElMjAlMjAlMjAlNUJzc2JhLWJ1dHRvbnMlNUQlMEElM0MlMkZkaXYlM0UlMEElM0MlMkZkaXYlM0U=Sinds Corona om de hoek is komen kijken, is 5 dagen in de week op kantoor werken niet meer de norm. Hierdoor krijgen mensen ook verschillende behoeftes. Je hoort verschillende…
BlogOok interessant
20 juli 2021

Tips ter voorbereiding op de woningfotograaf

JTVCYXV0ZXVyJTVEJTNDZGl2JTIwY2xhc3MlM0QlMjJzaGFyZS1ibG9nLWl0ZW0lMjIlM0UlMEElM0NwJTIwY2xhc3MlM0QlMjJzaGFyZS1sYWJlbCUyMiUzRURlZWwlMjBhcnRpa2VsJTNBJTNDJTJGcCUzRSUwQSUzQ2RpdiUyMGNsYXNzJTNEJTIyc2hhcmUtaWNvbnMlMjIlM0UlMEElMjAlMjAlMjAlNUJzc2JhLWJ1dHRvbnMlNUQlMEElM0MlMkZkaXYlM0UlMEElM0MlMkZkaXYlM0U=De hal is vaak de eerste ruimte die je tegen komt als je bij een huis binnen stapt. Je kan er hier voor zorgen dat alle schoenen en jassen opgeruimd…
BlogOok interessant
14 maart 2023

Eerst verkopen of toch kopen?

JTVCYXV0ZXVyJTVEJTNDZGl2JTIwY2xhc3MlM0QlMjJzaGFyZS1ibG9nLWl0ZW0lMjIlM0UlMEElM0NwJTIwY2xhc3MlM0QlMjJzaGFyZS1sYWJlbCUyMiUzRURlZWwlMjBhcnRpa2VsJTNBJTNDJTJGcCUzRSUwQSUzQ2RpdiUyMGNsYXNzJTNEJTIyc2hhcmUtaWNvbnMlMjIlM0UlMEElMjAlMjAlMjAlNUJzc2JhLWJ1dHRvbnMlNUQlMEElM0MlMkZkaXYlM0UlMEElM0MlMkZkaXYlM0U=Eigenlijk is er geen goed of fout in dit onderwerp, wat je ook beslist het hangt af van de markt op dat moment, maar ook je persoonlijke situatie. Het belangrijkst…