Reviews Makelaardij van de laar

Amber van de Laar

28 januari 2022

Als starter aan een woning komen

Het is al een lange tijd bekend dat het voor starters steeds lastiger wordt om een plekje te veroveren op de woningmarkt. Zo is er een enorm te kort aan woningen en dan heb je natuurlijk ook nog de huizenprijzen die maar blijven stijgen. Maar hoe kom jij als starter nu aan jouw droomwoning?

  1. Starterslening

In verschillende gemeenten kom je in aanmerking voor een starterslening, dit houdt in dat het verschil tussen de kosten van de woning en je hypotheekcapaciteit kunt financieren. Je betaalt de eerste drie jaar geen maandlasten. Check wel altijd even of dit ook zo is in jouw gemeente.

  1. Belastingvrije schenking

Ouders mogen een bepaald bedrag schenken aan hun kinderen. Dit zou net het laatste zetje kunnen zijn om dat ene droomhuis te kopen. Natuurlijk moet je je dan wel aan een aantal regels houden, een daarvan is dat je de schenking binnen drie jaar moet gebruiken voor de aanschaf van een woning. Meer weten over belastingvrij schenken? Bekijk dan onze andere blog!

  1. Verbreed je zoekgebied

Je ziet nu vooral dat er in de steden een groot te kort is aan woningen en de prijzen flink stijgen. In de wat kleinere dorpen en steden heb je vaak wat meer keus voor lagere prijzen.

  1. Tiny house

Iets wat tegenwoordig erg up-coming is zijn de tiny houses. Wanneer je alleen of met tweeën bent is dit een erg goede uitkomst. Tegenwoordig zie je dat ze vaak kant en klaar geleverd kunnen worden, het enigste wat je dan nog nodig hebt is een grond waar je hem neer kunt zetten.

Met deze tips hopen we je een stapje dichterbij jouw droomhuis te zetten!

Vragen over dit onderwerp? Whatsapp met ons op 0413-472118

Wellicht ook
interessant voor jou?

Ook interessant
10 maart 2021

Hoe zit het met jouw thuiswerkplek?

JTVCYXV0ZXVyJTVEJTNDZGl2JTIwY2xhc3MlM0QlMjJzaGFyZS1ibG9nLWl0ZW0lMjIlM0UlMEElM0NwJTIwY2xhc3MlM0QlMjJzaGFyZS1sYWJlbCUyMiUzRURlZWwlMjBhcnRpa2VsJTNBJTNDJTJGcCUzRSUwQSUzQ2RpdiUyMGNsYXNzJTNEJTIyc2hhcmUtaWNvbnMlMjIlM0UlMEElMjAlMjAlMjAlNUJzc2JhLWJ1dHRvbnMlNUQlMEElM0MlMkZkaXYlM0UlMEElM0MlMkZkaXYlM0U=Sinds Corona om de hoek is komen kijken, is 5 dagen in de week op kantoor werken niet meer de norm. Hierdoor krijgen mensen ook verschillende behoeftes. Je hoort verschillende…
BlogOok interessant
20 juli 2021

Tips ter voorbereiding op de woningfotograaf

JTVCYXV0ZXVyJTVEJTNDZGl2JTIwY2xhc3MlM0QlMjJzaGFyZS1ibG9nLWl0ZW0lMjIlM0UlMEElM0NwJTIwY2xhc3MlM0QlMjJzaGFyZS1sYWJlbCUyMiUzRURlZWwlMjBhcnRpa2VsJTNBJTNDJTJGcCUzRSUwQSUzQ2RpdiUyMGNsYXNzJTNEJTIyc2hhcmUtaWNvbnMlMjIlM0UlMEElMjAlMjAlMjAlNUJzc2JhLWJ1dHRvbnMlNUQlMEElM0MlMkZkaXYlM0UlMEElM0MlMkZkaXYlM0U=De hal is vaak de eerste ruimte die je tegen komt als je bij een huis binnen stapt. Je kan er hier voor zorgen dat alle schoenen en jassen opgeruimd…
BlogOok interessant
14 maart 2023

Eerst verkopen of toch kopen?

JTVCYXV0ZXVyJTVEJTNDZGl2JTIwY2xhc3MlM0QlMjJzaGFyZS1ibG9nLWl0ZW0lMjIlM0UlMEElM0NwJTIwY2xhc3MlM0QlMjJzaGFyZS1sYWJlbCUyMiUzRURlZWwlMjBhcnRpa2VsJTNBJTNDJTJGcCUzRSUwQSUzQ2RpdiUyMGNsYXNzJTNEJTIyc2hhcmUtaWNvbnMlMjIlM0UlMEElMjAlMjAlMjAlNUJzc2JhLWJ1dHRvbnMlNUQlMEElM0MlMkZkaXYlM0UlMEElM0MlMkZkaXYlM0U=Eigenlijk is er geen goed of fout in dit onderwerp, wat je ook beslist het hangt af van de markt op dat moment, maar ook je persoonlijke situatie. Het belangrijkst…